Data

Het Data Science team maakt gebruik van verschillende datasets en biedt zelf ook nieuwe datasets aan. Op deze pagina wordt een overzicht van deze datasets gegeven. Datasets die door het Data Science team als Linked Data worden aangeboden zijn te vinden op https://data.labs.kadaster.nl.

Databronnen voor educatieve doeleinden

Het Kadaster beheert een rijke collectie aan data bronnen. Regelmatig bereikt ons het verzoek om data beschikbaar te stellen voor onderwijs en/of hackatons. Om deze vragen beter te kunnen faciliteren hebben we het initiatief genomen om 1 dataset te prepareren specifiek voor onderwijsdoelstellingen. Het betreft een dataset die normaal gesproken getarifeerd is.

Bedrijfstransactie dataset

Dit betreft een dataset met bedrijfstransacties in de gemeente Apeldoorn. Het is een eenmalige set die niet up-to-date wordt gehouden, en daarmee veroudert. Vanwege de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn sommige namen geanonimiseerd tot “X”.

Disclaimer: Specifiek voor Educatief gebruik hebben we de Bedrijfstransacties Dataset beschikbaar gesteld als linked data.

Belangrijk: Alleen te gebruiken voor Educatieve doeleinden en door onderwijsinstellingen. Wilt u deze toepassingen gebruiken voor Demonstrators/Hackathons, neemt u dan even contact met ons op. Voor andere doeleinden verleent Kadaster geen toestemming.

Wilt u andere data voor educatief gebruik, dan kunt u op deze Kadaster website meer informatie hierover vinden.