BGT-LD: Basisregistratie Grootschalige Topografie als Linked Data

Introductie

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is beschikbaar als Linked Open Data. Deze data wordt per kwartaal vernieuwd en mogelijk in de toekomst meer real-time, afhankelijk van de gebruikerswensen. Met deze publicatie verwachten we het gebruik van geodata een stimulans te geven, en we zijn dan ook zeer benieuwd naar gebruikerservaringen en toepassingen.

Heb je verbeterpunten, vragen of suggesties? Neem dan gerust contact met ons op via het geoforum en e-mail. Meteen geïnteresseerd? Of gewoon simpelweg benieuwd naar de mogelijkheden met deze dataset? Neem dan even een kijkje bij de tegels hieronder, allereerst vind je daar BGT als linked data (dataset met SPARQL endpoint), en een viewer (browser) op het BGT datamodel voor het verkennen van de mogelijkheden van de BGT. Die twee samen zijn de publicatie van de BGT.

Echter, om meer inzicht te bieden in de mogelijkheden hebben we voorbeelden gemaakt van hoe de BGT linked data gebruikt kan worden in interactieve Data Stories, met voorbeeld SPARQL queries. De demonstrator tegels zijn voorbeelden van applicaties, gemaakt door studenten, en evenals de Data Stories geen onderdeel van de BGT publicatie.