Welkom!

Welkom bij de integrale gebruiksoplossing. Deze oplossing maakt het mogelijk om geo-data uit verschillende geo-basisregistraties gecombineerd te bevragen en is ontworpen voor algemene gebruikers, geo-professionals en ontwikkelaars. Middels een Knowledge Graph wordt data ontsloten uit de BAG, BGT, BRT, Kadastrale Percelen (DKK), WKPB, CBS wijken en buurten en daarnaast kunnen eigen databestanden worden toegevoegd. Bekijk de toepassingen die bij u passen en ga er mee aan de slag. De integrale gebruiksoplossing is als Proof of Concept ontwikkeld voor het programma DiS-Geo. Onderaan deze pagina is een feedbackformulier beschikbaar, we horen graag wat u ervan vindt!

Algemene gebruiker

Voor de algemene gebruiker: Bekijk en bevraag met de objectviewer informatie uit de BAG, BGT en BRT over een object, zoals een gebouw, weg of terrein.

Professionele gebruiker

Voor de professionele gebruiker: Voeg data samen en selecteer gegevens om inzicht te krijgen in uw vraagstukken. Voor het gebruik van deze tools is echter wel enige oefening vereist, om daarbij te helpen zijn er tutorials. Zie Video 1 en Video 2. Voor de GeoDataWizard tutorials zie Video 1: Van Tabel naar Linked Data, Video 2: Linked Data Configuratie, Video 3:Geografische en Kadastrale Configuratie, Video 4: Publiceren in een Triple Store.

Developer

Voor de ontwikkelaar: Bouw eigen toepassingen met geodata op basis van de Knowledge Graph, GraphQL- en SPARQL-endpoints.

Video

Feedback

We zijn continu op zoek naar feedback op deze oplossing en de toepassingen die jullie (de gebruikers) zien. Voor deze feedback hebben we onder andere een Google Forms beschikbaar. Alternatief kan er contact via de mail worden opgenomen.

Integrale Gebruiksoplossing workshops voor specifieke sectoren

Ga mee de diepte in en bekijk een van de (online) sectorworkshops over de Integrale Gebruiksoplossing. Hierin worden de werking en mogelijkheden van de Integrale Gebruiksoplossing per sector toegelicht en gedemonstreerd. Zo maak je nader kennis met hoe de oplossing voor jou het beste werkt, zie je concrete oplossingen en ervaar je de voordelen voor verschillende sectoren.

Integrale Gebruiksoplossing: workshop voor beheer openbare ruimte

De workshop over de Integrale Gebruiksoplossing voor beheer openbare ruimte vond plaats op 28 oktober 2021. Deze sessie is opgenomen. Klik hier voor meer informatie en klik hier voor de data.

Integrale Gebruiksoplossing: workshop voor openbare orde & veiligheid

De workshop over de Integrale Gebruiksoplossing voor openbare orde & veiligheid vond plaats op 24 oktober 2021. Deze sessie is opgenomen. Klik hier voor meer informatie en klik hier voor de data.

Integrale Gebruiksoplossing: workshop voor nutsbedrijven

De workshop over de Integrale Gebruiksoplossing voor openbare orde & veiligheid vond plaats op 23 september 2021. Deze sessie is opgenomen. Klik hier voor meer informatie en klik hier voor de data.

Integrale Gebruiksoplossing: workshop voor ruimtelijke ordening

De workshop over de Integrale Gebruiksoplossing voor openbare orde & veiligheid vond plaats op 16 september 2021. Deze sessie is opgenomen. Klik hier voor meer informatie en klik hier voor de data.

Integrale Gebruiksoplossing: workshop voor developers

De workshop over de Integrale Gebruiksoplossing voor openbare orde & veiligheid vond plaats op 26 augustus 2021. Deze sessie is opgenomen. Klik hier voor meer informatie.


Project uitleg door de makers

Lees hier hoe we (de makers) de gegevens in samenhang brengen om ze makkelijk tegelijk te kunnen gebruiken.

Status

Incidenteel komt het voor dat er een endpoint of demonstrator onbeschikbaar raakt wegens een storing of (gepland) onderhoud. Bekende problemen en aankomend onderhoud wordt bijgehouden op deze pagina.

Actualiteit van databronnen

De data die beschikbaar wordt gesteld vanuit de Integrale Gebruiksoplossing wordt op een regelmatige basis ververst, dit geldt voor de BAG, BGT, BRT, BRK.. Voor detailinformatie en links naar alle databronnen verwijzen we de gebruiker naar onze developer pagina. Momenteel bevat de integrale gebruiksoplossing de volgende datasets:

  • Basisregistratie Kadaster - Publieksrechtelijke Beperkingen (geen reguliere vernieuwing) - Laatst vernieuwd met data van 2021-03-16.
  • CBS Wijk- en buurtkaart (jaarlijks vernieuwd) - Laatst vernieuwd met data van 2019-11-01.
  • Basisregistratie Adressen en Gebouwen (per kwartaal vernieuwd) - Laatst vernieuwd met data van 2022-07-27.
  • Basisregistratie Grootschalige Topografie (per kwartaal vernieuwd) - Laatst vernieuwd met data van 2022-07-13.
  • Basisregistratie Topografie (per kwartaal vernieuwd) - Laatst vernieuwd met data van 2022-07-13.
  • Digitale Kadastrale Kaart (per kwartaal vernieuwd) - Laatst vernieuwd met data van 2022-07-18.
  • Basisregistratie Kadaster - BRK Adressen (koppeling BRK-BAG) (per kwartaal vernieuwd) - Laatst vernieuwd met data van 2022-07-13.

De Kadaster Knowledge Graph (op basis van Schema.org) maakt gebruik van deze onderliggende datasets en is daarmee qua actualiteit een afgeleide van bovenstaande sets.

Van de gebruikers

Nu onze Knowledge Graph beschikbaar is zijn de eerste gebruikers al aan de slag gegaan om componenten te ontwikkelen op onze data. Deze dienen als inspiratie voor de mogelijkheden met deze ontsluiting.

Overall UI/UX Design

In dit overzicht willen we een doorkijk bieden naar het mogelijke toekomstige design van de ‘integrale gebruiksoplossing’. Welke componenten vinden we hierin en hoe kan het eruit gaan zien? Browse door onderstaand Adobe XD bestand om een beeld te krijgen van de design gedachten voor de toekomst.

Iframe link to Adobe XD, mocht het niet getoond worden bezoek dan: https://xd.adobe.com/view/a6d6d70a-3a3b-44d4-af6a-7a985632e630-f385/