Recept Perceeltje
Algemeen
- EBC: 30,2
- IBU: 77,5
- Stamwortgehalte: 13,1 °P (1,053 SG)
- Start water: 575 liter
Mouten
| kg | Mout | EBC |
|---|---|---|
| 12 | Tarwemout | 9 |
| 12 | Munich | 15 |
| 8,4 | Maïsvlokken | 0 |
| 2,4 | Chocomout | 600 |
| 1,2 | Gebrande mout | 1300 |
| 84 | Pilsmout | 4 |
Maisschema
| Stap | °C | Minuten |
|---|---|---|
| 1 | 68 | 63 |
| 2 | 78 | 5 |
Kookschema
- Temperatuur: 100 °C
- Kooktijd: 60 minuten
Hopgiften
| Min. voor einde koken | kg | Hop | % Alfazuur |
|---|---|---|---|
| 55 | 0,5 | Chinook | 7,3 |
| 20 | 1,5 | Cascade | 5,5 |
| 10 | 3 | Centennial | 7,9 |
Vergisting
- Gist: Safbrew S-33
- Temperatuur: 22 °C