Recept Perceeltje
Algemeen
- EBC: 30,2
- IBU: 77,5
- Stamwortgehalte: 13,1 °P (1,053 SG)
- Start water: 575 liter
Mouten
kg | Mout | EBC |
---|---|---|
12 | Tarwemout | 9 |
12 | Munich | 15 |
8,4 | Maïsvlokken | 0 |
2,4 | Chocomout | 600 |
1,2 | Gebrande mout | 1300 |
84 | Pilsmout | 4 |
Maisschema
Stap | °C | Minuten |
---|---|---|
1 | 68 | 63 |
2 | 78 | 5 |
Kookschema
- Temperatuur: 100 °C
- Kooktijd: 60 minuten
Hopgiften
Min. voor einde koken | kg | Hop | % Alfazuur |
---|---|---|---|
55 | 0,5 | Chinook | 7,3 |
20 | 1,5 | Cascade | 5,5 |
10 | 3 | Centennial | 7,9 |
Vergisting
- Gist: Safbrew S-33
- Temperatuur: 22 °C